بر اساس پیشبینیهای بازار فناوریهای نوین، تا ۱۰ سال آینده حوزه اینترنت اشیاء بیشتر کسب درآمد را به خود اختصاص خواهد داد و پس از آن رباتیک است که بازار آن به حدود ۴۹۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ خواهد رسید و فرصتهای شغلی در فناوری نانو رشد ۶ درصدی را تجربه خواهد کرد.
بر اساس پیشبینیهای بازار فناوریهای نوین، تا ۱۰ سال آینده حوزه اینترنت اشیاء بیشتر کسب درآمد را به خود اختصاص خواهد داد و پس از آن رباتیک است که بازار آن به حدود ۴۹۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ خواهد رسید و فرصتهای شغلی در فناوری نانو رشد ۶ درصدی را تجربه خواهد کرد.
امیرعباس محمدی کوشکی، سرپرست تیم اختراعات ایران فناوریهایی، چون هوش مصنوعی (AI)، اینترنت اشیاء، بیگ دیتا، بلاکچین، ۵G، چاپ سهبعدی، رباتیک، پهپادها، مهندسی ژنوم، فناوری نانو و فتوولتائیک خورشیدی را از جمله فناوریهای پیشرو نام برد که غالب آنها در دوران نزول قیمت ذخیره سازهای دادهها و قیمت انرژی خورشیدی، ظهور کردند و باعث افزایش بهرهوری و بهبود معیشت بشر شدند.
وی با تاکید بر آنکه با استفاده از این فناوریها، شرکتها و بنگاههای اقتصادی فعال در کشورهای درحال توسعه توانستند به رشد اقتصادی خود کمک کنند، خاطر نشان کرد: بهعنوان مثال در نیجریه از فناوری “اینترنت اشیاء” در توسعه تکنیکهای کشاورزی و در گامبیا از چاپگرهای سهبعدی در صنعت مد بهره گرفته شد.
اینترنت اشیاء و رباتیک صدرنشین پردرآمدها/رشد ۶ درصدی فرصتهای شغلی نانو
سرپرست تیم اختراعات ایران افزود: بنابر برخی برآوردها، فناوریهای پیشرو در حال حاضر بازار ۶۵۰ میلیون دلاری دارد که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۵ ارزش این بازار به ۲.۳ تریلیون دلار ارتقاء یابد. در این میان بازار جهانی لپتاپ در حال حاضر ارزش ۱۰۲ میلیون دلاری و تلفنهای هوشمند سهمی ۵۲۲ میلیون دلاری دارند.
به گفته وی در میان فناوریهای پیشرو، اینترنت اشیاء بیشترین کسب درآمد را از آن خود کرده است، به گونهای که تنها در سال ۲۰۱۸ این فناوری ۱۳۰میلیون دلار فروش داشته و در ۱۰ سال آینده میتواند تا ۱.۵ تریلیون دلار نیز رشد کند.
محمدی با بیان اینکه این درآمد حیرتانگیز به آن علت است که اینترنت اشیاء طیف گستردهای از دستگاهها در جهان را زیر چتر خود قرار داده است، یادآور شد: در سال ۲۰۱۷ تعداد دستگاههایی که از اینترنت اشیاء استفاده میکردند، از تعداد انسانهای روی کرهخاکی بیشتر بود و به رقمی بالغ بر ۸.۴ میلیارد دستگاه رسید.
وی گفت: در سال ۲۰۱۷ شرکتهای مرتبط با اینترنت اشیا به حدود ۲۸۸۸ کمپانی در جهان رسید که بالغ بر ۳۴۲هزار تن را وارد بازار کار کرد. بیشترین شغلهای مرتبط با اینترنت اشیاء در کمپانی IBM تعریف شده است و پس از آن، کمپانیهای اینتل و مایکروسافت قرار دارند.
سرپرست تیم اختراعات ایران به بازار رباتیک اشاره کرد و ادامه داد: بازار رباتیک همچون سایر فناوریهای پیشرفته بر توسعه خود افزوده و پیشبینی میشود سهم ۳۲ میلیارد دلاری این فناوری در سال ۲۰۱۸ به حدود ۴۹۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۵ برسد.
به گفته این فعال حوزه فناوری، بر اساس پیش بینیهای آنکتاد (کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل UNCTAD) استفاده از رباتها در تولید، بستهبندی و همچنین صنعت خودرو در مقیاسی بزرگ گسترش مییابد و احتمالا شرکتهای کوچک و متوسط که با هزینههای بالای نیروی کار روبهرو هستند، به استفاده از رباتها روی میآورند.
محمدی خاطر نشان کرد: در سال ۲۰۱۶ تنها در ایالاتمتحده بالغ بر ۱۳۲هزار مهندس رباتیک وارد بازار کار شدند و انتظار میرود تا سال ۲۰۲۶ این عدد رشدی ۶.۴ درصدی را تجربه کند.
وی اضافه کرد: رشد فرصتهای شغلی در فناوری نانو نیز احتمالا به عدد ۶ درصد نزدیک خواهد شد.
محمدی با بیان اینکه فناوری فتوولتائیک خورشیدی از میدان رقابت دور نمانده و به سرعت در حال ارتقاء است، یادآور شد: در پی افزایش تقاضا برای انرژیهای تجدیدپذیر، تنظیم مقررات از سوی دولتها برای بهرهبرداری از انرژیهای تجدیدپذیر و همچنین تغییر الگوی مصرف، اقبال به استفاده از فناوری فتوولتائیک خورشیدی رو به رشد است. این فناوری در سال ۲۰۱۸ بازاری به ارزش ۵۵ میلیارد دلار داشت و پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۶ ارزش آن به ۳۴ میلیارد دلار برسد. گرچه تلاطمهای سیاسی کمی از شتاب فناوری فتوولتائیک خورشیدی کاست، اما پیشبینی میشود این صنعت به سرعت در سالهای آتی پیشرفت کند.
وی با تاکید بر اینکه “آنکتاد” برآورد میکند که احتمالا رشد مشابهی در سایر حوزههای فناوریهای پیشرو در انتظار بشر است، اضافه کرد: سرعت رشد فناوری، مشاغل موردنیاز آنان را نیز رونق بخشیده است. در بازه زمانی ژوئن ۲۰۱۵ تا ژوئن ۲۰۱۸ پیشنهادهای شغلی برای پستهای مرتبط با هوش مصنوعی در یک موتور جستوجو نزدیک به ۱۰۰درصد افزایش داشت که غالب آن را مهندسان نرمافزار تشکیل میدادند.
محمدی اظهار کرد: بنا بر مطالعهای که در سال ۲۰۱۹ انجام شد، چین بزرگترین خانه متخصصان هوش مصنوعی است که ۱۲ هزار و ۱۱۳ شغل را اشغال کردهاند و به دنبال آن، آمریکا با ۷ هزار و ۴۶۵ شغل و ژاپن با ۳ هزار و ۳۶۹ شغل قرار دارند.
علاوه بر آن در فاصله زمانی ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ تقاضا برای مهندسان بلاکچین تنها در ایالاتمتحده رشدی ۴۰۰درصدی داشت. متوسط درآمد یک مهندس بلاکچین اکنون به ۱۵۰ تا ۱۷۵ هزار دلار در سال رسیده و میان آمازون، مایکروسافت، فیسبوک و IBM رقابت شدیدی برای جذب مهندسان در گرفته است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت برای موسسه علمی آینده سازان محفوظ است.
طراحی و آماده سازی: استودیو هنر ایده نگار