۞ امام علی (ع) می فرماید:
دانش، سلطنت و قدرت است، هر كه آن را بيابد با آن يورش برد و هر كه آن را از دست بدهد بر او يورش برند.

موقعیت شما : صفحه اصلی » خبرها
  • شناسه : 637
  • 22 ژوئن 2022 - 10:30
  • 529 بازدید
  • ارسال توسط :
پیوند انسان و فناوری در «اینترنت افراد»

پیوند انسان و فناوری در «اینترنت افراد»

نمایشگاه عصر امید علاوه بر حوزه‌های دانش‌بنیان، برخی علوم جدید مانند «اینترنت افراد» را برای نخستین بار در کشور معرفی و کارویژه‌های نظری و کاربردی آنها را به زبان علمی مطرح کرد.

نمایشگاه عصر امید علاوه بر حوزه‌های دانش‌بنیان، برخی علوم جدید مانند «اینترنت افراد» را برای نخستین بار در کشور معرفی و کارویژه‌های نظری و کاربردی آنها را به زبان علمی مطرح کرد.

رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی با عنوان «عصر امید» به‌منظور معرفی تجهیزات، محصولات، دستاوردها و فعالیت‌های حوزه فناوری و نوآوری دانشگاه با هدف ارائه بستری برای ایجاد کسب‌وکارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال دانشجویان در چهلمین سالگرد راه‌اندازی این دانشگاه با شعار ۱۰۰۰ گروه پژوهشی و زیرساخت، ۱۰۰۰ ایده و استارت‌آپ و ۱۰۰۰ شرکت فناور و خلاق از هشتم تا ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ در مصلای تهران برگزار شد.

نمایشگاه عصر امید علاوه بر حوزه‌های دانش‌بنیان، برخی علوم جدید مانند اینترنت افراد را هم برای نخستین بار در کشور معرفی و کارویژه‌های نظری و کاربردی آنها را به زبان علمی مطرح کرد.

محمودرضا کبیری یگانه رئیس هسته پژوهشی اینترنت افراد (IOP) از دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در حاشیه نمایشگاه عصر امید در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با توجه به ارائه آخرین توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان و توجه به موضوع تولید علم در کشور اظهار کرد: اینترنت افراد به معنای اینترنت مردمی یا ادامه مبحث اینترنت اشیاء است که می‌تواند دنیای آینده را تحت تأثیر قرار دهد. این پدیدۀ جدید، هریک از انسان‌ها را به عنوان عضوی از یک شبکه جهانی پیچیده از طریق اینترنت به یکدیگر و ابزارهای هوشمند وصل می‌کند تا زندگی در فضای واقعی و مجازی با یکدیگر پیوند برقرار کنند.

به گفته رئیس هسته پژوهشی اینترنت افراد، این فناوری و ابزارهای وابسته به آن، انسان را از تعاملات سنتی عبور داده و به دنیای هوشمند و فرمان پذیر متصل می‌کند.

وی افزود: هسته پژوهشی اینترنت افراد برای نخستین بار در کشور و با مشارکت تعدادی از محققان و پژوهشگران ایرانی تشکیل شده و علاوه بر اخذ مجوزهای لازم، موضوعات مرتبط را در حوزه‌های علمی و عملیاتی در دستورکار خود قرار داده است. امیدواریم با معرفی این علم و بومی‌سازی آن از توان و آمادگی کافی برای استفاده از فرصت‌ها و مصونیت در برابر تهدیدات توسعه اینترنت افراد در کشور برخوردار شویم.

هستۀ نوپای اینترنت افراد روی ۲ موضوع اصلی تمرکز می‌کند

حمیدرضا حسینی‌دانا رئیس گروه هستۀ پژوهشی پدافند رسانه‌ای نیز در گفت‌وگو با خبرنگار آنا از فعالیت هسته‌های پژوهشی خبر داد و بیان کرد: گروه پژوهشی پدافند رسانه‌ای به عنوان یک گروه خلاق فرهنگی-اجتماعی تلاش می‌کند تا عرصه‌های نو را به جامعه معرفی کرده و با رویکرد حل مسئله از این علوم جدید برای غلبه بر چالش‌های زندگی شهروندان استفاده کند.

وی افزود: تاکنون هسته‌های پدافند رسانه‌ای، صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی، سواد مالی در فضای مجازی و به‌تازگی اینترنت افراد را ذیل این گروه راه‌اندازی کرده‌ایم و همچنان درحال توسعۀ علمی و تولید راهکارهای استراتژیک در این عرصه‌ها هستیم.

حسینی‌دانا گفت: هستۀ نوپای اینترنت افراد، روی دو موضوع اصلی تمرکز می‌کند. موضوع نخست، زندگی در فضاهای آنلاین است که با چالش‌های ارتباطاتی و تعامل با سایران روبه‌رو است؛ اما موضوع دوم که نیاز به تولید ادبیات علمی بیشتری دارد به فرمان پذیرکردن شهروندان در سایۀ شبکه‌های اجتماعی مربوط می‌شود. این موضوع از منظر حکمرانی از اهمیت زیادی برخوردار است و لازم است مدیران تصمیم‌گیرنده نسبت به آن احاطۀ کافی داشته باشند.

عباسعلی توتونچی دبیر هستۀ پژوهشی اینترنت افراد هم با قدردانی از برگزاری نمایشگاه عصر امید از سوی دانشگاه آزاد گفت: هسته پژوهشی IOP به‌رغم نوپابودن موفق به حضور در این نمایشگاه در کنار هزار هستۀ پژوهشی دانش‌بنیان شده و امیدواریم شروعی برای تداوم رویکردهای پژوهشی و مطالعاتی در این زمینه باشد.

ندا سلیمانی عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و دیگر عضو هستۀ پژوهشی اینترنت افراد نیز با تأکید بر اهمیت این حوزۀ علمی به‌ویژه شاخۀ رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی، تقویت مهارت‌های رسانه‌ای شهروندان را لازم دانست و به خبرنگار آنا گفت: در IOP علاوه بر پرداختن به تعاملات انسانی در بستر وب و ملزومات و پیش شرط‌های آن، تجاری‌سازی داده‌ها و اطلاعات مورد استفاده در فضای مجازی هم مورد بحث قرار می‌گیرد.

به گزارش آنا، علی اسدنژاد، مصطفی آجرلو و حامد هارونی‌پور از دیگر اعضای هستۀ پژوهشی اینترنت افراد هستند که همگی برای تولید ادبیات علمی بومی و کاربردی کردن دستاوردهای پژوهشی مورد نیاز کشور اعلام آمادگی کرده‌اند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*